• Home
  • /Duiken
  • /Eerste nachtclubduik 2012… Op vrijdag de 13e….

Eerste nachtclubduik 2012… Op vrijdag de 13e….

De bewoonde wereld ver van je vandaan, een volle maan aan de hemel en pure duisternis om je heen om vervolgens opgeslokt te worden, door ijskoud, zwart water. Het lijkt een horrorscene uit de film ‘Titanic’, maar niets was minder waar. Zij die het aandurfden gingen op vrijdag de 13e in de duisternis de Bersgche Diepsluis verkennen. Gelukkig konden de duikers met een gerust hart te water gaan, want niemand minder dan Rob van Dijk had aan alles gedacht om de duik veilig te kunnen maken. Nadat we een korte briefing hadden gehad, waarin Rob onder andere het systeem met een lage en hoge lamp op de trap uitlegde, gingen zo’n 9 duikers het water in. Rob bleef als oppervlaktecoördinator de wacht houden terwijl Cees hem nauwlettend in de gaten hield (Rob organiseerde de duik voor zijn 3* opleiding) en ik als supporter aanwezig was (met hechtingen in je hand gaan duiken is immers niet prettig). Onder een fraaie sterrenhemel konden wij de lampen van de buddyparen goed volgen dankzij de stadionverlichting die de lampen produceerden en na ruim een half uur waren de eerste koppels alweer boven water. Uiteraard gingen we ook hier weer evalueren wat we allemaal gezien hadden, maar deze evaluatie was niet zomaar een evaluatie. Rob had namelijk een uitstekende catering-service opgezet bestaande uit een krat pils, een gasstel waar we worsten op konden klaamaken, broodjes en alle benodigde sauzen om er een hoogwaardig culinaire aangelegenheid van te maken. Zo kon een fantastische vrijdag de 13e in stijl worden afgesloten en voor degene die de volgende clubduik gaat organiseren: voor de hapjes bij de evaluatie is de lat ondertussen bijzonder hoog gelegd…

Sander Vissers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*