Onderwaterhockey

Hallo, wil jij weten wat ONDERWATERHOCKEY is?

Ja, je leest het goed. Hockey op de bodem van het zwembad. Niet met zo’n lange stick natuurlijk en ook niet met een duikfles op je rug. Maar je moet wel je adem inhouden en op de bodem het spel kunnen spelen. Een uitdagende sport dus.


onderwaterhockey jeugd

Om onderwaterhockey te spelen heb je nodig: een duikbril, een snorkel, zwemvinnen, een speciale handschoen en een onderwaterhockeystick.

Er is geen doelverdediger beneden. Je moet door goed samen te spelen je doel verdedigen. Maar je moet ook samen spelen om bij de tegenstander een doelpunt te kunnen maken. Het is dus een echte teamsport.

Het goal is geen net zoals bij veldhockey, maar een doelbak van 3 meter breed. Er wordt gespeeld met een puck van 1,3 kg. Dat gewicht is nodig omdat de puck anders niet goed op de bodem van het zwembad blijft.

Een team bestaat uit max. 10 spelers, 6 spelers en 4 wisselspelers. Een wedstrijd duurt 15 minuten. Dat lijkt weinig, maar het is een sport waar je veel conditie voor nodig hebt. Je moet snel kunnen reageren en je bent veel onder water. Goed kunnen snorkelen is daar een belangrijke basis voor.

onderwaterhockeyspeler

Kortom het is een uitdagende teamsport, die elke zaterdag tussen 17.00u en 18.00u gespeeld wordt in Zwembad De Wisselaar door de jeugd onderwaterhockey groep van Argonauta. Na afloop kan je nog gezellig wat drinken en een heerlijke tosti eten in ons clubhuis naast de ingang van het zwembad.

onderwaterhockeyjeugdLijkt het jou leuk om zelf te ervaren wat Onderwaterhockey is, kom dan een keertje kijken en stuur een mail met je naam en leeftijd naar:

jeugdowh@argonauta.nl.