• Home
  • /Onderwaterhockey

Onderwaterhockey

Ongewoon, ja; driedimensionaal, zeker; vreemd, misschien voor de gemiddelde landrot, ja; andere woorden die we aan dit lijstje kunnen toevoegen zijn spannend, dynamisch en zelfs complex – doelend op het spel dat in de essentie simpel is, maar veel ingewikkelde taktieken kent. Het feit dat dit spel zich afspeelt in een andere omgeving heeft een egaliserend effect op spelers. Grote verschillen in fysieke krachten buiten het water, worden onderwater minder duidelijk zichtbaar. De belangrijkste kracht is een snel reactievermogen samen met behendigheid. Deze spelen een belangrijke rol in het worden van een goede speler.

Leuke uitzending over OWH bij Galileo.

De sport speelt zich af op de bodem van een zwembad. In het water heb speel je 6 tegen 6. Ieder team heeft maximaal 4 wisselspelers en je kunt gedurende de wedstrijd doorlopend wisselen. De bedoeling is om de puck, die over de grond glijdt of door de spelers geschoten kan worden, bij de tegenstander in het doel te krijgen. Klinkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Omdat het een 3-dimensionale sport is komen de tegenstanders je aan alle kanten voorbij. Het liefst zou je overal ogen hebben zodat je precies weet waar je tegenstanders en medespelers zijn.
De wedstrijden worden gespeeld onder internationale reglementen voor de nationale competitie. Er wordt ook deelgenomen aan toernooien in Nederland en in het buitenland. Het eerste team van Argonauta is in het seizoen 2015-2016 kampioen van Nederland geworden. Het jeugdteam van Argonauta is de afgelopen jaren herhaaldelijk bij de top geëindigd van de Nederlandse Jeugdcompetitie.

Argonauta is al jaren hofleverancier van de nationale dames en heren selectie.

“Een spannend en intensief drie-dimensionaal spel” is de definitie van een niet-hockey speler.