Materiaal

De basisuitrusting voor onderwaterhockey bestaat uit: een cap, duikbril en snorkel, vinnen, handschoen, stick, en puck. Je hebt een zwembroek of stevig badpak aan.

CAP
De cap is bedoeld ter herkenning van jouw ploeggenoten. Je speelt met een zwarte stick en een blauwe cap of een witte stick en witte cap. De cap biedt meer bescherming tegen oorperforatie dan het niet dragen van een cap. Om deze reden is het dragen van een cap verplicht.

DUIKBRIL & SNORKEL
Je hebt een duikbril zodat je onderwater goed kunt zien. Je duikbril heeft twee glazen en niet één zoals bij duiken vaker voorkomt. De snorkel zorgt ervoor dat als je aan de oppervlakte zwemt, je kunt blijven ademen en tegelijkertijd het spel kunt blijven volgen. Een stevige en korte snorkel is prettig. Tegenwoordig is gebitsbescherming verplicht en wel zo veilig. Het meest effectief is de mouthguard die aan je snorkel bevestigd is en je volledige gebit goed beschermd.

VINNEN
Belangrijk bij de vinnen is dat ze stug zijn en dat je er goed en snel mee kan wenden en keren. Iedere speler heeft zijn eigen voorkeur voor merk en type vin. Snelheid is een geweldig wapen bij onderwaterhockey, de juiste vinnen in combinatie met een goede zwemtechniek is heel belangrijk.

HANDSCHOEN & STICK
De handschoen beschermt de speelhand. De bescherming dient tegen scherpe randen van de vloertegels van het zwembad en het contact met de puck en stick van de tegenstander.
Sticks zijn er in verschillende afmetingen en vormen. Naarmate je vaker speelt, ontdek je welke stick het beste bij jouw spel past. Als je goed kunt schieten, en dat gaan wij je leren, heb je een groot voordeel!

PUCK
De puck is een massief loden schijf van ongeveer 1,3 kg die geheel omkleed is met een kunststof mantel. Dit ter bescherming van spelers en ter voorkoming van beschadigingen aan zwembadvloeren en -wanden. Door de wrijving van het water kan niet verder geschoten worden dan ongeveer 5 meter, waarbij de puck loskomt van de bodem.