Onderwaterhockey

Ja, je leest het goed. Hockey op de bodem van het zwembad. Niet met zo’n lange stick natuurlijk en ook niet met een duikfles op je rug. Maar je moet wel je adem inhouden en op de bodem het spel kunnen spelen. Een uitdagende sport dus.
Om onderwaterhockey te spelen heb je : een duikbril, een snorkel, zwemvinnen, een speciale handschoen en een onderwaterhockeystick npdig

Er is geen keeper beneden. Door goed samen te werken, verdedig je het doel. Ook speel je samen om bij de tegenstander een doelpunt te kunnen maken. Het is dus een echte teamsport.
Het goal is geen net zoals bij veldhockey, maar een stalen doelbak van 3 meter breed. Er wordt gespeeld met een puck van 1,3 kg. Dat gewicht is nodig omdat de puck anders niet goed op de bodem van het zwembad blijft liggen.

Een team bestaat uit maximaal tien spelers. Zes spelers liggen in het veld en er zijn vier wisselspelers. Een wedstrijd duurt 15 minuten. Dat lijkt weinig, maar het is een sport waar je veel conditie voor nodig hebt. Je moet snel kunnen reageren en je bent veel onder water. Goed kunnen snorkelen is daar een belangrijke basis voor.

Elke zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur traint de onderwaterhockeygroep van de Argonauta jeugd in Zwembad De Wisselaar. Na afloop drinken we samen wat en kun je een heerlijke tosti bestellen in ons eigen clubhuis naast de ingang van het zwembad.

Lijkt het jou leuk om zelf te ervaren wat onderwaterhockey is? Kom dan een keertje kijken en stuur een mail met je naam en leeftijd naar: secretaris@argonauta.nl.