Spelregels

Onderwaterhockey is een sport die door jong en oud met grote passie wordt beoefend in heel Nederland.

De sport speelt zich af op de bodem van een zwembad. Het speelveld is 25m x 15m x 2m. In het water speel je 6 tegen 6. Ieder team heeft maximaal 4 wisselspelers en je kunt gedurende de wedstrijd doorlopend wisselen. De bedoeling is om de puck, die over de grond glijdt of door de spelers geschoten kan worden, bij de tegenstander in het doel te krijgen. Klinkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Omdat het een driedimensionale sport is, komen de tegenstanders je aan alle kanten voorbij. Het liefst zou je overal ogen hebben zodat je precies weet waar jouw tegenstanders en medespelers zijn. Het is dan ook een echte teamsport, waarbij tactiek, techniek en conditie belangrijke factoren zijn.

Om te kunnen starten met onderwaterhockey moet je de basisbeginselen van het snorkelen onder de knie hebben. Mocht je nog niet kunnen snorkelen, leer je dat eerst van ons.

We spelen volgens de internationale spelregels. Tijdens het spel worden deze regels gewaarborgd door drie waterscheidsrechters en een hoofdscheidsrechter. Er wordt gecommuniceerd door handsignalen en geluidssignalen. Je hoort onder water tenslotte weinig.